Sobre nosaltes

més de 3 anys i un llegat familiar

since 1934

Darrera d’aquestes imatges ens trobem nosaltres, Emi i Edna, mare i filla. 

Emi, és la part maternal de l’estudi, es l’encarregada de crear un entorn càlid pels nadons. Amant 100% de Pinterest, té més de 90 »tableros». Li encanta el crochet, per tal, la dissenyadora de la roba de nadons i els seus complements. Es passaria tot el dia al seu despatx creant »amigurumis».

Edna, és l’apassionada de la fotografia d’ençà que tenia ús de raó. Des de petita s’ha interessat per la feina del seu avi, també fotògraf i reconegut al poble. A part de la fotografia, és amant de la decoració i tot el » handmade». Els escenaris que podeu veure son part dissenyats per ella. La seva frase preferida és : – Tinc una idea!

Aniceto Studio

 

la nostra familia

El cognom Aniceto

L’estudi Aniceto va començar amb Joan Aniceto i Corbera exercint de fotògraf amb la seva càmera de plaques feta artesanalment per un fuster de l’època. Va estudiar a la prestigiosa escola Llotja de Barcelona i va treballar de fotoperiodista durant un temps fins que va obrir el seu propi estudi fotogràfic a Premià de Mar l’any 1943. Durant anys es va dedicar a la fotografia d’estudi, retrats familiars, comunions i casaments, sense deixar de banda la part creativa de la fotografia pigmentant les imatges en blanc i negre per donar color i harmonia als seus retrats. El seu treball va ser molt reconegut a la comarca, sobretot en reportatges de casament. A hores d’ara, encara hi ha persones que ens comenten anècdotes del seu reportatge de casament.

Després de la seva defunció, a l’edat de 65 anys, l’estudi fotogràfic va quedar en mans de la seva filla petita, la Roser, fins als anys 80.

El seu fill gran, Joan Aniceto i Valls, pare i avi de les actuals fotògrafes, va seguir els seus passos amb el reportatge d’època, a banda de treballar de torner en el seu propi taller DAR’S. En Joan va ser membre de l’Associació fotogràfica Sant Joan Baptistade de Sant Adrià de Besòs i també soci d’honor de l’associació Argent de Premià de Mar. Per a ell la fotografia va ser tot un hobbie i el va dur a guanyar més d’una quarantena de premis en diferents certàmens i concursos fotogràfics.

Amb el temps, la seva afició i devoció per la fotografia no va minvar i va aprendre la tècnica del revelat digital amb Photoshop tot evolucionant cap a les noves tecnologies.

Després de dècades d’una gran dedicació i recerca en aquest camp, als seus 88 anys no sortia de casa sense una de les seves càmeres fotogràfiques.

En l’actualitat l’afició ha passat a mans de la seva néta Edna, despartant la seva passió per la fotografia a l’edat de quinze anys amb una càmara Olympuscompacta. Veient els bons resultats obtinguts , en ser major d’edat li van regalar la seva primera càmera rèflex i va començar a conèixer l’ofici més a fons. Després de cinc anys, juntament amb la seva mare Emi, totes dues es van dedicar al món de la fotografia infantil i familiar. Finalment, després d’anys de formació, van obrir el seu primer estudi de fotografia ANICETOSTUDIO a Premià de Mar, poble on el cognom Aniceto encara es recorda vinculat al món de la fotografia. Actualment hem ampliat el nostre estudi fotogràfic amb la voluntat d’aprendre i millorar dia a dia  i oferir-vos totes aquelles imatges que formen part de moments especials i únics de les vostres vides.

 

Idioma »